Kaptensgården

Kaptensgården

tisdag 20 oktober 2015

Startbesked

Det har varit tyst hos oss en tag nu, orkar inte blogga bara för att när ingenting händer. Inspirationsbilder i all ära men när man pulat med det här bygga-hus-projektet sedan tidig vinter är tankarna relativt klara, vi har skissat o planerat och nu vill vi bara BÖRJA PÅ RIKTIGT. Därför känns det bra när Startbeskedet kom idag. Så imorgon ska vi kontakta Yxlö Grundentrepenad för att boka in ett första byggmöte o höra hur tidsplanen ser ut o när de vill/kan börja. 

Vi har även etablerat kontakt med vägfogden på ön för att få info o direktiv om framkomlighet o vägval. Tydliga besked. Vi inväntar också ett skriftligt godkännande från vägföreningen men det kommer i dagarna. 

I denna stiltje har vi tagit ner de sista tallarna där carporten ska stå. Byggt en litet skjul att förvara all ved. 

Vi har även kommit överens om att redan vid byggnationen av huset platsbygga en skänk med gjutjärnsspis i matrummet. Förutsättningen är förstås att det funkar att länka rökkanalen från spisen till skorstenen för den moderna kaminen i vardagsrummet. Detta är en dröm vi båda haft som vi tidigt gjorde avkall på men som vi nu funnit en bra lösning till. Hoppas vi! Vi har gått o klurat på varsitt håll o kommit fram till den här möjligheten utan att ens erkänna för varandra att vi inte släppt tanken än. Två själar en tanke med andra ord. 

Det får bli ett besök hos Åkersberga vedspisar som vi anlitade till förra huset. Det är även de som ritat upp den nya kaminen som vi kommer bli tvungna att vänta med, av ekonomiska skäl. Men kaminen finns med i bygglovet. 


Väggen är ca 2,80 från kök, genom matrum o mot vardagsrum så vi kan göra den murade skänken relativt lång. 




 Inspirationsbilder fr Google 

Kul att så många andra husbyggare vi följer kommit igång med grunder o markberedning. Vissa har ju t.o.m stomrest husen! Så spännande att följa er alla! 

2 kommentarer:

  1. Grattis till Startbeskeded! Gjutgärnsspis är verkligen jätte läckert kul att ni förbereder för detta när ni så gärna vill ha en:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det här känns bra! Pappersexercisen är delvis över. O grattis till att ni fått tak på huset!

      Radera