Kaptensgården

Kaptensgården

onsdag 21 oktober 2015

Mark & grund

Yxlö grund- & markentrepenad kommer påbörja arbetet med tomten i början av december. E pratade med dem imorse o planen känns klar o de ger tydliga besked. Vilket är det bästa jag vet!

Vi ska planera in ett möte dagarna innan de drar igång. Extra elkablar ska dras kors o tvärs för att bla kunna belysa björkarna i trädgården, få lyse i lekstugan, få el till tänka arbetsbodar o förråd. Det ska även förberedas med grus o markberedning för ett större förråd i anslutning till carporten. Slutligen ska en vägtrumma, va-anslutningen samt fiber ner i marken. Hade egentligen viljat att de skulle börja tidigare men det påskyndar ju inte husleveransen det minsta. Så det blir till att vänta lite till - sex långa veckor för att vara exakt.. Vi får fokusera på annat istället, 4-års kalas, höstlov, besök från norr  o jobbet.

Vi kommer även få tid över att slita vidare med berget. Skulle vara superbra om vi får bort all mossa redan nu för nästa sommar lär vi vilja fokusera på  annat skulle jag tro. 

Just ja, byggelen fixar Eksjöhus. De kunde även ordna med VA-anslutningen men det är gjort sedan länge. Positiv överraskning att Eksjöhus hjälper till med sånt pyssel om man vill. 

Några husbloggar som inspirerar lite extra just nu är 50 nyanser av vitt  Huskarlsgården  Drömhuset
som har fått sina hus!

Som vi längtar på vår tur! 2 kommentarer:

  1. Pratade byggel med Eksjösäljaren förra veckan och fick samma positiva överraskning att dom fixar beställning av det och allt annat som förväntas :-)

    SvaraRadera
  2. Ja det är mycket väntan när man bygger hus! Lite lugnet före stormen kan man säga... Men skönt att ni har lite att fixa med i alla fall! :)

    SvaraRadera