Kaptensgården

Kaptensgården

måndag 23 maj 2016

Veranda, bergvärme o frigga

Helgens friggebodsbygge färdigställdes under söndagen. Kan påstå att det är ett av de bästa klipp vi någonsin gjort, så här långt. Beställde byggsatsen i julas, fick den levererad väl inplastad på pall i februari. Vi betalade 16 000 kr istället för 32 000kr då Bygghemma hade en juldrive. Så nästa års tips till er som saknar en ordentlig arbetsbod, kika igen kring jul! 

Resultatet! 

Målad i samma grå nyans som huset. 


Arbetsboden passar bra på södra parkeringen. El finns framdragen. Tanken är att vi vintertid kan förvara båten på grusplanen. 

Idag har jag o morfar- chafför åkt till diverse märkliga platser för att  bla hämta pärlspontskivor på bygghemmas lager i Rosersberg o fler tapetrullar i Bromma. Allt för att spara tid så snickarna under morgondagen kan påbörja jobbet med hallmöbeln. 

Här är diverse andra smådetaljer som levererats hem till hallmöbeln. Inspirationsbild hallmöbel; Emeliesvackra. 

Undervåningen är grundmålad o det ser i mina ögon väldigt fint ut alla redan. 


En grå vägg som vi hoppas inte ska upplevas blå..

Tvättstugan börjar så sakteliga ta form. Vi har byggt den väldigt enkel till att börja med för att sedan själva fylla på med det vi anser oss behöva. 


Vår entréveranda är klar, den är som en dröm! Stor o rymlig. Vi bytte ut alla krusiduller på räckena men sparade lite snickarglädje längs pelarna, kommer upplevas fullt tillräckligt. 

Balkongen ovanpå verandan byggs färdig i dagarna. Väntar en separat firma som kommer o fixar ytskiktet vilket ger oss 15 års garanti. 
I eftermiddags borrades bergvärme o de flesta stuprör kom på plats. Fascinerande att se hur det rasslar på just nu! 


Haft besök av en trädgårdsplanerare o inväntar med spänning eller skräck det första  prisförslaget. Det är främst entrésidan som behöver (en massa) kärlek. Stödmur mellan hus o carport, stöd av nåt slag i slänten vid lekstugan. Rullgräsmatta och en massa grus till gångarna samt nåt bra som skiljer de två åt. 

 
Till södersidan behöver vi endast hjälp att jämna till marken o få ut matjord så vi själva kan så gräsmatta. 

Allt vad trall/altan heter får vänta till nästa vår. 

Lite drygt en månad kvar till slutbesiktning vilket innebär att byggvirkeshögarna börjar sina, precis som de bör. Vi håller tummarna att det fortsätter att flyta på så vi kommer in i huset i tid! 

8 kommentarer:

 1. Oj vad mycket som händer. Gillar er hallmöbel mycket. Praktiskt och snyggt med platsbyggd. Och snygg tapet i hallen!
  Hls
  Sofie (som väntar otåligt på att det ska komma en grävare och förbereda för platta)
  www.villakullevilla.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofie! Håller med, det händer en massivare dag.

   Jag hittade bilden för nåt år sedan på den perfekta hallmöbeln på instagramkontot Emeliesvackra. Så det är inte vår Ralph Laurent tapet det där. Vi kommer iofs sätta pärlspont men ha målat grått på väggarna. Vi lyxade 😜 dock till det med spottar inne i möbeln ovanför sittbänken.

   Ni har en rolig period framför er om det snart är dags! Ska kika på er blogg nu. /sandra

   Radera
 2. Nu händer det grejer! Snyggt jobbat med målning av förrådet i helgen. Vi kom bara till grundoljning +grundmålning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att ni också var i målartagen! Har så ont i händerna idag..🙀. Det gick fort för oss, vi var ganska många, vädret optimalt så tre fina långa dagar räckte väl!

   Radera
  2. Fin grå, får man fråga om färgkod. Mvh/Lasse

   Radera
  3. Hej Lasse, jag har inte färgkod/nsckod. Färgen är från Jotun/Demidekks färgkarta o heter Skodde. Grå bruten m grönt. Upplevs varmgrå med skiftning mot grönt i vissa ljus- fantastisk!

   Radera
 3. Tror OBS tror att detta är Ncs koden för skodde; 2803-G99Y

  SvaraRadera