Kaptensgården

Kaptensgården

måndag 9 november 2015

Belysning & bord

I väntan på att de ska dra igång på tomten försöker vi engagera oss i annat för att uthärda.. 2,5-3 veckor kvar.

Men belysning o viss inredning kan vi bara inte hålla oss ifrån. Vi suktar o funderar. Försöker köpa vissa grejer nu så inte alla utgifter kommer vid samma tidpunkt. Samtidigt av vi livrädda för hur mycket sprängningen kommer dra iväg rent kostnadsmässigt vilket gör att vi måste avvakta med de större inköpen.

Men som sagt belysning är en liten fetish vi båda har, främst E. Så vi har bestämt oss för att ovanför köksön ha detta smycke! 

6-armad Kvist av Jonas Bohlin i koppar med mässings infattningar. Som en dröm! 

Om vi ska sätta nån lampa i kaklet ovanför köksbänken lutar det åt denna pärla, EdisonAlternativ lösning till lampan ovan gillar vi det här arrangemanget. Eftersom vi båda är lite ombytliga av oss när det kommer till belysning kanske det är klokast. 

Mässinginfattningar skulle knyta an till kranar o handtag. 

Pojkarna ska få var sin Cirkuslampa, K resp B. 


Tack o lov har vi två Liv-lampor sedan länge som vi bara väntar på att få hänga upp över matbordet. 

Och matbordet ja är en historia för sig..
Vi vill ha ett stort bord 200 *100 men med möjlighet att förlänga. Trött på familjemiddagar när alla sitter som packade sillar. Vi har hittat några varianter. 

Lucas fr Sika design är 200*100 men med iläggsskiva (som praktiskt förvaras under bordet) hela 280 cm. Gjort av återvunnen teak från gamla fiskebåtar o hus. Alternativ 2, är mycket billigare. Aspen från Kungsmöbler. Gjort i återvunnet byggnadsvirke i furu. 200*100 men med tilläggsskivor om 50 cm styck kan vi själva välja hur stort vi vill ha det, 250 eller 300, då ryms verkligen alla! 

Fick även tips om Vadbacka möbler där man måttbeställer sitt bord, tål att tänkas på för vi slängde vårt köksbord när vi flyttade in i stugan. 

7 kommentarer:

 1. Snygga bord! Vad kostar det med iläggsskivan i bordet? Det lät ju praktiskt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Bordet fr Sika design ligger kring 17000kr. Finns på R.o.o.m o Goods.

   Radera
 2. Lampan Kvist är så fin! Undrar på hur ofta vi har skrivit ordet väntan i våra bloggar :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundratals gånger..! 😬
   Kvisten är fantastisk, har aldrig haft utrymme för den men nu så! Vi funderar även på spotlight-skenan, modell längre, i likadan design till hallen! Gilllar't!

   Radera
 3. Åh, så roligt att följa er, och att ni bygger kaptensgården, Vi har också valt husmodellen men ritat om det lite, och ska förhoppningsvis påbörja bygget våren/sommaren 2016 i Huddinge! Kul att kika in och se hur det går för er! Lycka till med allt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så roligt m en till som väljer Kaptensgården, tycker det är världens vackraste hus! Förstås. Har du någon egen blogg? Intressant att se hur ni ändrat, vi har ändrat o byggt ut lite som du ser i bloggen. Stort lycka till!

   Radera
  2. Hur har ni ritat om huset, Sandra? Blogg?

   Radera