Kaptensgården

Kaptensgården

onsdag 29 juli 2015

Entréplan m tillval

I stugan på Öland har vi ingen tv, inga kartonger som ska packas eller en tvättstuga som ska röjas.. Så vi pysslar m huset. 

Ser att jag inte lagt ut planritningen för huset i sin helhet. Börjar med entréplan. Undervåningen blir relativt öppen men trappen kommer göra att rummen avgränsas en del iallafall. 

Vid vårt sista möte m Eksjöhus innan avropet valde vi att göra ett utrymme för en platsbyggd hallmöbel. Tror det blir praktiskt o väldigt snyggt. Länd 2 m o djup 40 cm. Ryms många lådor inunder. 
Bild o inspiration fr Emeliesvackra på instagram. 

Den ordinarie hallmöbeln Lumi Nostalgi som ingår fr Eksjöhus var helt utan innehåll. Vi valde till ett inredningspaket men klädförvaringen i hallen kändes ändå inte tillräcklig. Därav lyckan över den platsbygda sektionen med alla lådor under bänken. 

En kamin är ett måste i en familj som innefattar en norrlänning! Så vi har kikat på det mesta. I dagsläget har vi en täljstenskamin m olivinsten som ger enorm värme. Till det nya huset blir kaminen mer en mysig detalj o installeras inte direkt för värmen. 

Vinnaren just nu är platsbygd kamin som Åkersberga Vedspisar ritat upp. Insats Lotus 570 W med kaliumsilikats inramning. Vitmålad. 81000 kr inkl arbetskostnad o skorsten. Dock kommer vi bo in oss lite innan vi slår till. 


Till tvättstugan har vi den inredning som ingår fr Vedum men lagt till tre överskåp. Längre fram finns det utrymme att komplettera med diverse inredning på motsatt vägg. Tvättmaskin o tumlare är standard fr Miele.
Andra justeringar o tillval gällande entréplan är;

~Extra fönster i vardagsrum (3 ist för 2)

~ Bygga ut matrummet med en glasveranda, 8 kvm extra. 

~ öppna upp o ta bort vägg mellan kök o matrum. 

~bygga in trappen för att få ett extra förråd

~ Vi har även bytt ut ytterdörren o valt  dubbeldörrar m glas. 

~ lilla badrummet får standardutrustning fr Vedum. Dock svart kommod som finns i tidigare inlägg. 

Köket
~ Att ändra skåp till lådor samt förstora upp köket. Diverse tillval såsom skafferi, mässingkranar, köksö, vitrinskåp, sittbänk o tillvalspaket för vitvaror mm landade på en extra kostnad av 89 000kr.

~ ta bort verandadörr mot entréveranda o sätta in ett fönster 50*130 för att rymma kyl, frys, ugn på en o samma vägg. 

~ höja upp fönster i köket så att de kommer upp ovanför bänknivå. 

~ I ursprungsritningen var matplatsen inkluderad i köksarean vilket vi valt bort o satsat på storkök m köksö som rymmer flera sittplatser.  

~ uppgraderade vitvaror till rostfritt.

~låtit integrera diskmaskinen

~ vi valde en billigare (!!!) lucka/front än den som ingick i standardköket. Annika är helt slät. 

~ bänkskiva LG Metallin

~ spis, ugn o micro, uppgraderades Paket M3 Rostfritt, Miele. Dock är spisen utbytt till KM 6308 för att få bort metalllisten runtom, 75 cm bred. 

Läs gärna mer om köket i tidigare inlägg

6 kommentarer:

 1. Drömhuset! Får man fråga vad huset räknas att gå på? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja Huset är en sann dröm! 3,8 milj inkl grund o markarbete. Med våra tillval, kök, fönstersättning mm får du lägga till ca 200'.

   Radera
  2. ingick det byggherrekostnader i priset 3,8?

   Radera
  3. Hej,
   Vad menar du med byggherrekostnad?
   Menar du kontrollansvarig så nej. Dem finner du för en kostnad melllan 25-30 tusen. 3,8 milj är hus+grund som ingår i standard. Det tillkommer bygglov, fyllnadsmassor, utstackningsavgift o tillval mm.

   Radera
  4. aha, ok. tackar för info. Byggherre = person/företag som är ansvarig för bygget brukar ta en avgift för att leda och vara ansvarig för det. Brukar ligga på ca 200000kr. Men antar att det inte ingick.

   Kollar runt lite själv och fastnade för Kaptensgården, tack vare inspirationsbilderna, men fick ett snabbt förslag på 4.1 vilket är lite väl mycket med tanke på att konkurrenter ligger på ca 3.8 för samma storlek/kvalite. visst går priserna upp men så mycket!? Får nog kolla om de kan gå ner när jag väl begär in en ordentlig offert.

   Radera
  5. Hej,
   Hos Eksjöhus arbetar de med delentrepenad dvs du som husköpare är byggherre hela vägen, inte Eksjöhus eller någon annan. Har fungerat väldigt bra för oss.

   Tror att du ska detaljstudera huslevereantörernas offerter innan du drar slutsatser. Kvaliten varierar väldigt o vad som ingår vid första anblicken. Vi hittade också billigare varianter till utseende motsvarande hus. Vi hittade också betydligt mkt dyrare. Kvaliten o möjligheten att påverka utformningen vägde tungt för oss. Standarden sätter man sedan själv.

   Självklart kan du påverka priserna framledes beroenden på vilka entrepenörer du skriver avtal med.
   Stort lycka till!

   Radera