Kaptensgården

Kaptensgården

onsdag 23 december 2015

Dag 12 Markarbete/Ekonomi

Grävar- Göran jobbade halvdag på tomten idag. Tyvärr blev vi försena förbi med lussekatterna B ville bjuda på. 

Hur som helst, avloppet är nu framdraget o klart. Fibern likaså. Vår sista lilla halveldade rishög är nedgrävd. 

 Delar av vardagsrummet

B fixar i tvättstugan.. 

Baksidan som jag trodde skulle bli lämnad orörd.. Hm?! 

Är glad för att vi i vår budget reserverade ca 100 000 kr för extra fyllnadsmassa. Nu har det körts ut 300 kubik extra fyllning så det var ju för väl. På måndag kommer det grus som ingår till själva husgrunden. Sen ska de börja m plattan. 

Vi har även lagt till pengar för att kunna göra ordentliga grusgångar. 

Sprängningen o allt runt i kring den gick lös på 70 000kr vilket vi tyckte var ett bra pris då vi inte hade en susning vad "det kan bli dyrt" skulle betyda. Så summan av kardemumman är att vi håller oss inom budget. 

Vi har hittat en friggebod som är på kampanj tom 31/12. Tror att vi ska slå till så får vi har nånstans att ställa diverse grejer. Fick ju plocka bort förrådet på carporten för att få igenom bygglovet tidigare i höstas. Problemet var att komplementbyggnadernas sammanlagda yta blev för stor. Men en friggebod två meter ifrån carporten är tydligen helt ok. Nu har vi dock tänkt om vad det gäller placeringen så (nästan) inget ont som inte för nåt gott m sig. 

Svärfar får ta och komma ner o styra upp det här i sommar! 


Nu står allt still ett par dagar o vi fokuserar på jul. Gröten är utställd på trappen av två små förväntansfulla pojkar.. 


God jul! 

2 kommentarer:

  1. Kikade också på förrådet. Men det kostade 8000 (!) i frakt för oss som bor i Dalarna. Hoppas det blir billigare för er ��
    /vinkelhuset

    SvaraRadera
  2. Det var saftigt. 2000 kr är priset vi fått.

    SvaraRadera