Kaptensgården

Kaptensgården

onsdag 6 januari 2016

Dag 17 Markarbete

Äntligen tillbaka på tomten efter vår minisemester i Hemavan. Idag träffade vi Göran-grävare och hans kollega på tomten. Nu har arbetet med dagvatten-och dräneringsrör påbörjats. Även stenkista för dagvattnet är nedgrävd på södra delen av tomten. Arbetet med rör för fiber, el mm är också klart och det sticker upp gula rör lite här och där. 

Nu när det är snö på tomten är det lite svårt att se hur de olika höjdskillnaderna på tomten kommer se ut sen när det är klart men på framsidan av tomten, mot carporten kommer det bli en trevlig slänt där vi spånar på att lägga sten och anlägga en rabatt. 

Eksjöhus har också hört av sig och vill ha kopia på bankspärr och startbesked från kommunen. Vår säljare har redan allt så han ombesörjer att Eksjöhus HK får allt. 

Strax innan ledigheten pratade med E-on om byggelen till tomten. Eksjöhus har hjälpt oss med anmälan om permanent el till boningshuset (detta måste göras av en behörig elektriker i E-on digitala system). Det kan ta upp till 3 månader innan den elanslutningen är på plats. Inga problem sa vi eftersom huset är klart i slutet av juni. Däremot är grundläggarna i behov av byggelen så snart som möjligt! De ska kapa armeringsjärn osv... E-on behöver för byggelen en separat anmälan, vilket Eksjöhus missat. Vi fick till svar då vi själva försökte göra anmälan per telefon att det precis som för den permanenta elen måste göras en anmälan av behörig elektriker. Anmälan gick inte att göra innan den 5/1 2016 då E-on uppdaterade sina system under jul och nyår. Efter anmälan tar det ca 2-3 veckor att få byggelen..

Grundentrepenören kommer få arbeta utan byggel och nyttja elagrigat. Grävar-Göran sa idag att det inte är nått problem för de är vana vid att byggelen nästan aldrig är på plats när de ska göra sitt jobb. Samtidigt så tyckte han att anmälan om byggel skulle kunna göras i samband med att bygglovet godkänns. - tips till er andra som är i startgroparna men era husbyggen! 

Rör för dagvatten och dränering. 
Röret från Stenkistan sticker upp. 

Den extra ytan för parkering och förråd är täckt av snö. Men det blev riktigt lyckat och Vecka 5 kommer förrådet. 

/E 

13 kommentarer:

 1. Hej
  Följer er trevliga blogg och husresa. Ska bli spännande att se ert vackra hus växa fram. Själv bygger jag och min man Myresjöhus Lilla herrgård på ett litet skånskt fiskeläge som heter Vitemölla.

  Jag skriver om vår husresa på Myresjöhus bloggportal. Det har varit en underbar resa som snart är till ända. Vecka 11 ska vi ha slutbesiktning om allt går som det är tänkt. Det har varit roligt att både skriva och läsa andras bloggar. En bra idé av husföretagen då man får svar på många frågor från de som är längre komna i sin husresa än man själv är.

  Önskar er lycka till med ert bygge.

  Mvh
  Monica Larsson

  SvaraRadera
 2. Tack Monica! Alla dessa bloggar här lärt o inspirerat oss en massa. Kikade in på er blogg, ni bygger också ett väldigt fint hus.
  /sandra

  SvaraRadera
 3. Väldigt fint hus ni ska bygga, vi byggde också ett Eksjöhus, ett modifierat Ekeberga som blev klart i juni 2015.

  Ska bli kul att följa er resa.

  //Nybyggare
  Följ vårt villabygge på Gudö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej vad kul!
   Din blogg har jag lusläst! Tycker ert kök är så smakfullt o badrummet nere har inspirerat mig att våga mera. Ekberga kikade vi en del på, ritade o funderade men sen damp Kaptensgården/nyhetsbrevet ner i lådan o då ändrade vi oss. Lite samma stil!
   Kul att följa alla dessa husresor.
   /sandra

   Radera
 4. Vad det går framåt!! Snart är det vår tur att se våra hus på plats (i alla fall stommarna) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så skönt efter all väntan att se att det faktiskt händer nåt på tomten. Idag om 6 veckor står huset där! När börjar de jobba med er tomt? Har ni fått till kontrakten?

   Radera
 5. Hej! Vi funderar att bygga kaptensgården, men vi har en begränsning i detaljplanen, Byggnadshöjden (vägglivshöjd) får vara Max 5meter. Vet ni vad det är för höjd på kaptensgården ?
  Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Markus,
   Vill minnas att byggnadshöjden är 6,80.

   Radera
 6. Hej igen ! Har du någon sektionsritning som du kan skicka på erat hus?
  /Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan maila över ritningarna om du skriver din adress. /

   Radera
 7. hej, vi bygger en mellangården i Östersund och Jämtkraft sa att byggel brukar vi fixa på 1-2 dagar. Att e-on vill ha så lång tid på sig kan man ju fundera över..
  vi har dock inte komigt lika långt som er. blir nog grund i april 2017 eller nåt. www.mellergård.se är vår webbsida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan man ju verkligen fråga sig vad det är som tar tid.. men det gick ju bra iallafall! Byggelen var igång innan huset kom vill jag minnas. Känns så länge sedan nu. Lycka till med er Mellangård, det är en väldigt fin husmodell. /sandra

   Radera