Kaptensgården

Kaptensgården

fredag 6 maj 2016

1 månad till kontrollbesiktning

Bloggen blir orörd när det händer mycket i verkligheten! Vi ögnar fortfarande igenom Finnebäckens blogglista varje dag men mer än så kommer vi oss inte för.. 

Sista veckan har vi fått kallelser till en hisklig massa möten. 6 stycken för att vara exakt. Så vi kan konstatera att imorgon den 7 maj fyller vår lillprins tre år o vi har exakt en månad kvar till kontrollbesiktning. Slutbesiktningen är planerad till den 28/6 (direkt efter midsommar) men vi försöker få det ändrat till innan långhelgen istället. Tydligen är vår snickare på Mallis den veckan vilket är anledningen till att vårt möte förskjutits. Men det går nog att ändra, han kanske kan skicka sin högra hand som varit med i hela processen istället. Vi avvaktar besked. 

Status på huset just nu: 
Huset är målat två vändor, vi inväntar plåt, stuprännor och balkong. Den sistnämnda påbörjas så fort byggställningen är borta. 
Färgen är Från Jotuns färgkarta och heter Skodde. Ljust varmgrå men skiftar i grönt i vissa solljus. Vi är väldigt nöjda!


Carporten är för tillfället arbetsplats för målarna. Här förbereds röcken till balkongen. 

Invändigt är: golvet är lagt på övervåningen, allt spacklat, listat o och vissa rum grundmålade. På måndag påbörjas tapetseringen av övervåningen. Alla lister och socklar ska platsmålas en gång till. Sjukt nöjd att vi valde S 0500, det är så vitt o fräscht. 

Taket klart..

Tvättstugan

Lilla K's rum

Golvet är täkt förstås..

Plattsättaren börjar med badrummen på måndag, de är flytspacklade och redo. Taken är målade överallt. På tisdag har vi våtrumskontroll och arbetsplatsbesök med KA och kommunen. 

Eftersom huset ligger 5 minuter från där  vi bor tillbringar vi all ledig tid på tomten. Ikväll planterade vi ner fem ölandstokar som fanns sedan tidigare. Får se om de repar sig, de har legat jordslagna sedan januari. 


Stora delar av södra sidan av tomten är oförstört o där har vi allt lite grönska.

 Andra delar ser ut så här.. 🙈

3 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att se alla invändiga val ni gjort. Huset är väldigt vackert exteriört.
    Med vänlig hälsning,
    WWW.villakullevilla.blogg.se

    SvaraRadera