Kaptensgården

Kaptensgården

fredag 3 juni 2016

Dags för kontrollbesiktning..

Nu är det äntligen fredag o vi är bokstavligen helt slut. Massor att göra på arbetet toppat med ett desperat behov att vara vid huset. Det är overkligt hur mycket som blivit gjort under veckan o nu är huset redo för kontrollbesiktning på tisdag. Galet! 

Minns när vi började den här resan hur jag slukade text o bild från husbloggar i det skede vi är i nu. Äntligen är det vår tur, sicken resa! 


Två problem har dock uppstått.
1 vi har dåligt tryck på vattnet, Markentrepenören och Roslagsvatten har börjat felsöka. 

2 Ett av de tapetserade rummen blev inte bra. Tapeten reagerade märkligt o ser ut som den inte torkat. Nästintill samtliga våder är fläckiga/brokiga. Nu ligger bollen hos Duro som kör en analys av tapeten över helgen. Får svar på tisdag. Rummet måste i vart fall göras om, tyvärr. 

Den fina Molntapeten från Färg o form som stökar.

Badrum på entréplan ✔️
Badrum uppe ✔️

Övervåningen är klar ✔️ 
Trappen är som ett smycke, nätt o luftig. Idag är första gången vi ser husets golv, sån tur att parketten utgick så vi kunde omvärdera beslutet o uppgradera oss till Ekplank. 

Dörrarna o med mässing handtagen blev en fin kombo. 


Hallmöbeln är nog nästan det bästa i hela huset 👏

Mer förvaring i hallen.

I köket fattas lite lampor o två marmor hyllor mellan de två fönstrena. Matrummet med hög sockel.

Det bästa val vi gjort, förutom golvet, är att måla samtliga snickerier i S 0500 N, det är så krispigt vita. Den grå kulören är S1500 N, härligt ljusgrå.  Den här kombinationen blir magiskt tycker vi. 

Den grå kulören kan dra åt blå-lila i vissa ljus har vi fått höra, inget vi märkt av hittills. 

Nu ska vi ta långhelg, visserligen är fullspäckad sådan men sen ska det bli intressant att se hur det går för oss på tisdag. Håll tummarna! 8 kommentarer:

 1. Hej! Vi ska också bygga Kaptensgården. Jättekul att få inspiration från er! Huset har verkligen blivit superfint. Vart kommer golvet ifrån i hallen och badrum uppe? Vi är inne på att ha nåt liknande.
  Hlsn Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så kul att ni också ska bygga världens finaste hus! När får ni leverans? Var bygger ni?

   Golvet har vi klöpt fr Kakelspecialisten, heter Nordic Stone, grey.

   Radera
  2. Vi bor i Nacka idag men bygger i Örebro. De ska förhoppningsvis dra igång i mars nästa år och så hoppas vi kunna flytta in sept/okt 2017. Ja det är verkligen ett fint hus. Vi har kollat runt på många hus men fastnade för Kaptensgården. Har samarbetet med Eksjöhus fungerat bra?

   Radera
  3. Så spännande! Samarbetet har fungerat bra, nu är vi ju inte riktigt i mål än.. men det finns inget att klaga på. /sandra

   Radera
 2. Lycka till imorgon på kontrollbesiktningen:)

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen jättefint! Lycka till imorgon. :)

  SvaraRadera