Kaptensgården

Kaptensgården

onsdag 6 juli 2016

Kantsten, mur & grusgång

Nu har det gått en vecka sedan vi flyttade in! Älskar huset, det känns så Vi. Mäktigt att känna sig hemma i ett hus så på direkten. Inte konstigt egentligen när vi tänkt igenom varje liten detalj både in-och utvändigt. Idag finns inte en detalj som jag ångrar, kan komma senare.. 

Hur som helst så kom anläggningen av trädgården ganska hastigt igång. Vi började i onsdags att ta in offerter för arbetet av den tänkta muren o kantstenen. Den som lämnade mest överkomlig offert hörde av sig samma kväll för att meddela att de fått en lucka vilket innebar att de skulle kunna hinna klämma in oss innan semestern. Vi nappade! Tursamt hade vi två ordrar liggande hos stenbolaget efter ett hembesök några veckor tidigare. Beställde vi innan helgen fick vi 15% rabatt. Så fort som ögat bokade vi stenleverans till i måndags så de kunde dra igång. 

Fyra man har arbetat o jag tycker de är enormt produktiva. Att det dessutom är barnens förskolechefs små brorsor (på 50+) gör vi har väldigt trevliga dagar. 

Vi valde att spara in en rad på höjden på muren framför huset vilket gjorde att vi kunde använda den överblivna murstenen till ytterligare en mur i slänten, bra bonus! Det enda vi behövde komplettera med var 24 st täckstenar. Två betongblock till trappen blev över när vi tänkte om vilka istället fick bli trappsteg framför entréverandan. Det blir ett väldigt fin helhet. Imorgon ska det bli klart. 

Utöver allt stenarbete förbereder de med matjord så på fredag rullar vi första sektion med gräsmatta. På baksidan/södersidan sår vi gräs eftersom det är så vansinnigt frodigt där (gamal åker jord). 
Vi valde en mörkare grafitgrå mursten som heter Muskö. Först var vi inne på grå men vi valde att bryta av mot den varmgrå/gröna fasadfärgen, blev skraja att huset enbart skulle bli grönt om vi satte en neutralgrå mur framför. Det här blev så lyckat! I nästa vecka får vi helt enkelt börja plantera växter i rabatterna ovanpå muren, kom gärna med förslag på bra perenna växter!!!

Muren vid gräsmattan agerar enbart stödmur i slänten, egentligen bara dekorativt så ingen rabatt där. 

SEN när vi är i hamn med det här lilla projektet så ska vi bara bo o ha semester! Två rum återstår med ouppackade kartonger, ett på vardera våning. Med dem är det ingen brådska eftersom de är våra bonusrum som ska bli gästrum resp kontor/syrum. Allt annat är relativt i ordning. 
4 kommentarer:

 1. Så fint! Och så avis att ni är så långt framme med trädgård redan ��
  Vinkelhuset

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men ni har ju en så fin altan, den är jag avis på! Den får vi vänta med tills nästa vår..

   Radera
 2. Det går verkligen undan, och så fint det blir!

  Gällande växter är jag förtjust i tant- och torpblommor, alltså gamla klassiker. Pioner, rosor, riddarsporre, löjtnantshjärta, fänrikshjärta, kärleksört och flox (sommar- och höstvarianter).

  Jag ser fram emot att se trädgården i grönska snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi hoppas så att det blir bra! Gillar exakt de blommorna du nämner, kände inte till fänrikshjärta, den fick jag kolla upp! Har flox, rosor o löjtnantshjärtan planterade o drivbänkar fr förra huset. De ska definitivt ner här, Stjärnflocka är en annan favorit jag vill ha. Kul med växter av alla dess slag 🌸🍀

   Radera