Kaptensgården

Kaptensgården

lördag 16 juli 2016

Trädgården

Nu har vi rullat gräsmatta där vi hade tänk plus nästan hela södersidan som vi egentligen tänkt så gräs. Vi hämtade gräs två fredagar i rad, supergräset som är 2 år.  Vi tyckte efter första dagen att vi lika gärna hade kunnat ta allt på en o samma gång men det var omtänksamt av säljaren att dela upp det. Om några veckor när svärfars kommer ner ska vi måla lekstugan i grå, samma färg som huset o lägga tegelpannor som blev över.

När vi var klara med framsidan fanns fem rullar kvar så vi fortsatte lite längs muren när vi hör nån ropa: Vill ni ha mer gräs??Grannarna hade köpt förmycket, närmare bestämt 2,5 pall förmycket!!! Så vi slog till och rullade vidare. Det gräset var nog dessvärre nån billigare variant för det är mörkare o inte fullt så grönt som det vi köpte själva. Men hursomhelst nu har vi gräsmatta. På onsdag kommer vår snickare hit på fika o då ska vi prata altan, fast den ska byggas först nästa vår. 

Här ska vi plantera längs med muren. Troligtvis lavendel eller nåt annat yvigt. 

Här ska det bli rabatt med perennaväxter. Var på blomsterlandet idag och fick en massa inspiration! 

Fokus för dagens vända dit var marktäckande blommor till slänten vid vägen. Köpte vinka Minor, blå o vit samt markväxande Fairy rosor, rosa o vita. kan nog bli fint när det tar sig! 
Verandan har fått en gammal kökssoffa också, en tupplur där nån gång om hundra år vore inte fel- haha.. 

Nu ska dessa två värkande kroppar ta en lugn kväll. Endast fyra kartonger kvar att packa upp o de får allt vänta.. Har aldrig någonsin varit så slutkörd på semestern som i år. Men det är av en god sak! 

1 kommentar: