Kaptensgården

Kaptensgården

torsdag 10 september 2015

Bygglovet är godkänt!

Som vi längtat efter dagens besked! 
Redan imorse fick vi ett mail från vår handläggare där hon meddelade att ingen tillfrågad inkommit m överklagande så därmed  är ansökan godkänd! 

I eftermiddag fick vi också handlingarna, stämplade o klara. Det tog sin tid men nu är vi i hamn på den biten.


I medföljande brev stod att vi inom kort kommer bli kallade till tekniskt samråd

Den totala notan slutade på 68 800 kr, 13000 billigare än vi kalkylerat. De spar vi tacksamt till nåt trevligare! 

En fråga till er som kommit längre, hur funkar det med färdigställandeskydd? Är det något markentrepenör resp Eksjöhus fixar eller är det upp till oss som byggherrar?? 

Ikväll är det dags att betala anslutningsavgiften till Roslagsvatten för kommunalt vatten o avlopp. Känns skönt att kunna bocka av lite. 

De kommande dagarna ska vi nu först o främst, med hjälp av en mäklare, köpa tomten av min far.  I samma veva ska vi byta bank för att samla privatekonomin och byggnadskreditivet hos Swedbank. 
Inte att förglömma, Elen måste anslutas till tomten samt att vi måste se till att vi har byggnadsel. 
 
Vi drar en lättnadens suck ikväll o pussar på snoriga o febriga barn.. 


Trevlig kväll! 
/S 

8 kommentarer:

 1. Grattis till er! <3 Vad härligt att höra! : )

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Boverket nämner att "Det är byggherren som ska se till att ett färdigställandeskydd finns om det krävs ett sådant, men det tecknas ofta av näringsidkaren/entreprenören. Finns det flera entreprenörer krävs färdigställandeskydd för varje avtal."

  Med andra ord är det upp till den som bygger huset att välja till ett färdigställandeskydd, men oftast är det entreprenören (Eksjöhus i ert fall) som tecknar avtalet. Det bästa är säkert att ha en öppen dialog med Eksjöhus och teckna ett skydd om det skapar en trygghet hos er.

  Det ska bli spännande att följa er resa!
  Jag och min sambo har bl.a. Eksjöhus i tankarna som tilltänkt husleverantör.
  Vi är just nu i jämförelsestadiet och har tänkt göra ett besök på Husknuten i Göteborg (ett kvarter med ca 30 visningshus) där man kan gå runt i färdiga hus och prata med säljare på plats :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info!

   Kul att ni också ska bygga! Finns så många fina hus men man känner så väl när man hittat rätt hus o leverantör. Säljaren är superviktigt, man har som sagt väldigt mycket m varandra att göra. Lycka till!!!

   Radera
 3. Grattis!!
  /vinkelhuset

  SvaraRadera
 4. Grattis till bygglovet! Så att ni bygger på resarö. Var på ön? Min far bor där och det vore kul att promenera förbi framöver då ert hus börjar ta form:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Världen är liten! Tomten ligger på Barrskogsvägen, mitt på ön. Välkomna förbi!

   Radera