Kaptensgården

Kaptensgården

tisdag 22 september 2015

Tankar & avtal

I veckan har vår säljare sammanställt två avtal, ett för byggfirman o ett för markentrepenören. Vi lusläser mail som skickas fram och tillbaka men nu är vi nog klara. Kostnaderna stämmer väl överens med vår budget så här långt. 

Förutom det tjatar vi på kommunen för att få till det tekniska samrådet, trodde vi skulle få ett brev av dem snabbare än såhär.. Men icke! 

Däremot har vi fått ett brev från vägföreningen med ett inbetalningskort på 10 000 kr då vi kommer belasta vägen. Brevet kom innan vi ens sökt dispens för tungtrafik eftersom de fått info gällande vårt beviljade bygglov. Alla som belastar vägarna med fordon med axeltryck över 4,5 ton måste söka dispens hos vägföreningen via vägfogden. Hade inte räknat med den kostnaden men det kommer nog bli en hel del oförutsedda utgifter så det här är nog bara början. När vi ändå etablerat kontakt med vägföreningen ska vi ändå passa på att ta ett möte på tomten då våra diken måste ses över. 

Vi har även fått vår mäklare att ta fram ett köpeavtal för tomten som vi ska signera tillsammans med min pappa (säljaren) kommande vecka. Då blir vi tredje generationen med samma efternamn som står som ägare för den fina tomten. Känns en smula mäktigt att den drömmen blir sann! 

Vet att vi för 5-6 år sedan under en båttur började pratade lite löst om det här, att eventuellt nångång, kanske, skulle vi kunna köpa marken och bygga. Eller vill nån annan eller eller osv.. Från då till idag har det runnit mycket vatten under broarna. Därför känns det så otroligt fint att vi får möjlighet att genomföra köpet o husbygget. Jag kommer ha historien så nära, se 94 åriga farmors tulpaner blomma runt stora stenen, se hur barnen leker på berget precis som jag o mina bröder gjorde med vår farfar. Eller hur pojkarna stökar i min gamla lekstuga. Och mammas Mona-Lisa kommer hänga kvar på utedasset i hönshuset. Hon var en stor del av de tidiga husdrömmarna. 

Det blir en bra plats för oss helt enkelt.
/S

2 kommentarer:

  1. Får ni redan teckna avtal? Vi skulle teckna cirka 10 veckor före byggstart. Sent kan jag tycka men vad vet jag ����. Vad fint att ha en historia bakom tomten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markentrepenören är visst redo att börja så fort vi fått startbesked så det är nog inte ens 10 v tills han sätter igång. Måste ha det tekniska samrådet först. Att avtalet m byggaren skrivs redan nu är nog bara en administrativfråga. Ingen anledning att vänta till julruschen. Ju mer saker som blir färdigt, desto lugnare blir vi!

      Radera