Kaptensgården

Kaptensgården

tisdag 29 september 2015

Tekniskt samråd

Då var det överstökat eller ja det tog nästan två timmar. Tacksamt att ha en kontrollansvarig, annars vete tusan hur det skulle gått för oss.. Byggnadsinspektören från kommunen var otroligt lättsam, trevlig och informativ, känns bra med någon som talar i termer som är begripliga för en lekman. 

Nästa steg blir att skicka in färdigställandeskyddet/försäkringen till kommunen men det blir först när avtalen är behandlade. Efter det ger kommunen oss startbeskedet, Sen så! 

Vi pratade en hel del om för/nackdelar att bygga vintertid. Vår kontrollansvarige avdramatiserade det. Däremot hade han klara besked vad det gäller att sätta klinkersplattor 30*60 i badrum. Oftast lämnar plattsättaren en avvikelse i kontrollplanen då de inte 100%-igt kan garantera korrekt fall, oavsett golvbrunn.  Följderna av det är att plattsättaren inte ger en garantin för utfört arbete mot fuktskador. Avgjort o klart- inga stora plattor i våra duschhörnor. 

Trevlig kväll! 
/S 


3 kommentarer:

 1. Tack för svaret gällande grunden och vintertid :-) Känns ju lugnande vi hade också en tanke på att fråga vår KA om detta.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Intressant tanke om plattorna i badrummet. Finns ett relativt nytt system vad gäller golvbrunn. "Unidrain" http://www.unidrain.se/.
  På Hem- och Villamässan i Göteborg så sa en säljare/representant att de kan skapa korrekta och säkra fall oavsett plattstorlek med det systemet. Risk för att jag skapar mer förvirring än innan, men det kanske är en lösning för er?

  //Emil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emil,
   Vi har läst på om unidrain o golvbrunn i hörna. Problemet kvarstår att de flesta plattsättarna lämnar en reservation/avvikelse i kontrollplanen enl vår KA. De återförsäljare vi mött är positiva till det nya, så klart, men även fler av dem har ändå poängterat samma som vår KA nämnt.

   Vi kommer nog ändå gå på mindre plattor av tänkt modell just i dusch o under badkar för säkerhets skull. Det blir nog snyggt det med, hoppas jag!

   Radera