Kaptensgården

Kaptensgården

tisdag 26 april 2016

Färgval

Ja vad ska vi säga.... Vi har ändrat oss igen! 

Imorse besökte vi ett av alla Eksjöhus vackra nybyggen. Detta i Nacka. Tacksam att vi åkte dit fast vi egentligen inte alls hade tid. Huset är nymålat o vår snickare har tjatat på oss att komma dit. Han tror inte på vår tes om att måla listverk i S 0502y nämligen.. Inte vi heller längre. Eksjöhuset är målat med S 0500n och visst blir det en nyansskillnad mot de fabriksmålade fönsterna men det störde inte det minsta! Dessutom lyfte den vita marmorskivan fram av det vita ännu mer, det blev en bra helhet. 

Vi kommer måla snickerierna i S 0500-N. Kaklar runtom fönstrena i kök o badrum. Pärlspont, sekelskiftessocklar blir likväl de  i krispigt vit S 0500-N. Den grå nyansen blir S 1500-N, inget gult, rött, blått eller grönt utan N=neutralt grå. 


Nu är målaren meddelad, ingen återvändo. Det kommer bli fräscht o Vi, läs jag, kommer inte fundera mer på det här, jag är övertygad. 


5 kommentarer:

 1. Här är det omkast ��! Då måste ju jag också tänka om :-) eller vill se skillnaden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen en tvärvändning! vitt vs Sthlms vitt är en lång följetång. Glad att vi sett skillnaderna idag. Nu ska jag sluta grunna!

   Radera
 2. Helt rätt att välja bort s0502-y säger jag! Personligen tycker jag den ser för gul ut mot ett vitt tak. Vi kommer också ha s0500n överallt. Listverken och fönstersmygar kommer vi själva måla efter inflytt. Det blev tyvärr väldigt dyrt. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, det blir stor skillnad mot taket m Sthlms vitt.

   Radera
 3. Ni kommer inte ångra er. Det är en enormt skillnad och så otroligt mycket renare och finare med riktigt vitt! Mvh, stor förespråkare av s0500n.

  SvaraRadera