Kaptensgården

Kaptensgården

tisdag 2 augusti 2016

En månad, huset är vårt hem

Nu har huset varit vårat lite drygt en månad. Och hur känns det? Jo vi är så nöjda o känt oss hemma från första stund. Vi förundras fortfarande över hur vackra vissa detaljer är och hur praktiskt vårt kök, hall, tvättstuga o klädkamrarna är. Vi är nöjda och vi trivs! 

Men vi är också helt slut, på riktigt. Under året som gått har vi drivit ett projekt. Vi har läst på, räknat, fattat beslut, ändrat oss, räknat igen.. Alla dessa val... Jag vill aldrig mer fatta beslut som är mer övergripande än de som handlar om arbete, barn o vardag. Nu blir jag matt av att läsa Byggahus- bloggar om målning av snickerier, 0500 eller 0502y?  Som vi hållit på.. Men mina vänner, utan alla dessa detaljerade beslut hade inte helheten blivit så fantastiskt! Och det kan man bara förstå när man gjort den här resan. Den här helheten har vi skapat, kvällstid, tidiga mornar kalla snöiga dagar. Visst vi har inte byggt huset handgripligen men det finns inte en detalj vi inte övervägt. 

Nu börjar det poppa upp fler kaptensgårdar runt om i landet. Väldigt trevligt o vi ser också att 9 av 10 har använt vår planritning som utgångspunkt för entréplan. Vår hallmöbel o utbyggnaden av burspråket/matrummet i synnerlighet. Ovanvåningen likaså med klädkamrar till alla rum istället för det tredje badrummet. Jag känner mig glad att vi var först ut (någonsin) med Kaptensgården, vi styrdes inte, vi tänkte fritt utifrån våra behov o vår tomt. Nu finns några nya pärlor/Kaptensgårdar att följa, främst på Instagram. Om nån sitter på en Kaptengården blogg Så uppmärksamma oss gärna! 

Nu drar vi en bildserie av vår första månad!
Pojkrum 

Pojkrum 2

Allrum övervåning 

Master Lite ditt o datt. Trevlig kväll! 


11 kommentarer:

 1. Fantastiskt fint hus och vad långt ni kommit med trädgården på så kort tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Som vi slitit på med trädgården, det är verkligen en ny fas efter inflytt. Det är så mycket man vill göra!!! Nu känner vi oss rätt nöjda o hugger tag i altanen till våren. Och tack igen, huset är som en dröm! Nu är det er tur vilken dag dom helst, håller tummarna o väntar på att få gratulera er!

   Radera
 2. Hej!
  Vi är nyfikna på hur vardagsrummet ser i verkligheten. Vi såg det totala area på planlösningen ( Vi hade svårt att räkna längd och bredd av vardagsrummet).
  Finns det möjlighet att ni hjälper oss med åtminstone måttet av vardagsrummet?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Rummet är ca 6 meter brett o 4 meter djupt till trappförråd. Ca 24 kvm men vardagsrummet går ihop med matrummet o upplevs större.

   Radera
 3. Fint! Hur mycket blev totalkostnaden minus tomtpris?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lucas, huset gick loss på 4,2 milj, inkl de ändringar o utbyggnad vi gjort. Exkl bygglov, tomt, tillstånd, extra snickerier, extra tapetsering/målning, anslutningar osv. Dvs, det är priset för huset rätt o slätt. Sugna på Kaptensgården??

   Radera
  2. Hej!

   Jag har bara kikat supersnabbt på kaptensgården, våra planer ligger superlångt borta... Men jag undrar vad som ingår interiörsmässigt i det priset du säger... Badrum/kök med kakel/klinkers/bänkskiva? Tapeter? Vitvaror?

   Konstig fråga kanske, men jag är inte alls insatt så jag tänkte passa på att fråga! :)

   Tack!

   Radera
  3. Hej Emma, lite omfattande fråga men på ett ungefär kan man säga att att allt ingår om du nöjer dig med standard men än så längre har jag inte träffat nån som stannar där.. kakel o klinkers ingår till ett värde av 230 kr per kvm, dvs det räcker ingenstans.. Tapeter som ingår är bygg7;an el målade väggar. Vi har inga sådana tapeter men våra få målade ytor ingick. Kyl o frys ingår men det innebär att du väljer ett av tre paket för vitvaror o betalar reducerat precis på det. Så svaret är att väl att till viss del ingår det. Ring Eksjöhus så får du mer uppdaterad information! Lycka till!

   Radera
 4. Hej!
  Vilket fint hus :) Jag och min man har verkligen fastnat för detta hus. Har en fundering, är det ett tillval ni gjord med utbyggnaden där vart ni har köksbord/matsalsbord? Kan inte se på ritningen att den ska finnas där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nea, du har rätt, vi har inte riktigt byggt efter orginalritning. Vi har öppnat upp mellan originalkök, matplats, matrum o vardagsrum. Om du letar runt lite här på bloggen så finner du vår planritning, fönstersättning o utbyggnad. Huset är fantastiskt, stort Lycka till! /sandra

   Radera
 5. Ni har en fantastisk färg på huset. Vad är det för grå färg ?

  SvaraRadera