Kaptensgården

Kaptensgården

onsdag 10 juni 2015

Vi har sålt!


Vi har sålt vårt lilla hus!

Nu är det gjort, helt plötsligt rasslade det till och vi fick en köpare innan vi ens gått ut med husförsäljningen offentligt. Planen var att sälja under hösten men nu blev det så här istället. För till rätt pris är allt möjligt.

I och med det ser vår finansiella plan plötsligt mycket ljusare ut vilket känns skönt. Vi vet exakt vad vi har att röra oss med inför byggstart. Vi kan nu ta våra räntor för byggkreditivet och kommer kunna ha en ordentlig buffert med oss in i nya huset. Nu kvarstår bara detaljen var vi ska bo i åtta månader?! Förslag?

Vi oroar oss inte för det just nu utan glädjas åt försäljningen och hoppas att morfar tar emot fyra inneboende som kan ta hand om markservice och matlagning som betalning. Men framförallt vårt trevliga sällskap!

Så ikväll har vi ändrat kalkylerna med nya prisuppgifter från gårdagens möten hos Eksjöhus och Vedum. Lite upp här och lite neråt där, fast främst uppåt tyvärr. Det känns bra att vi håller vår startbudget med tillval osv så här långt. Sedan när verkligheten och bygget kommer igång kommer det med all säkerhet bli flera oförutsedda kostnader som vi kommer chockas av även om vi idag tycker att vi tagit höjd både här och var.

Snart finns vi förhoppningsvis även på ViByggerHus!

Så här ser det ut hos oss ikväll, som så många andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar