Kaptensgården

Kaptensgården

fredag 24 juli 2015

Kakel & klinkers

Sitter o går igenom noteringar gällande våra val beträffande kakel o klinkers.

Haft inspirerande läsning o diskussion m andra nybyggare gällande att våga o att eventuellt ångra sig för både feghet o djärvhet vid diverse val. Se Finnebäck för andra fina val. 

Vi står i valet o kvalet att välja ett mönstrat golv till lilla toaletten på undervåningen. 


Golvabia cement röd är frågan? För djärv eller fin som snus?  Har även fått tips om Llådös som har vackra klinkers. 

Badrumsmöbeln är standard, vi ska ha andra handtag samt ett spegelskåp ovanför. 

Till hall, tvättstuga o stora badrummet vill vi ha likadant golv. Vi lutar åt gråaktigt, osymmetriskt mönstrad klinkers. Har tre favoriter just nu men inte landat ännu. 

Fick rådet av vår säljare att hålla oss till max 30*30 för att få bra fall på golvet i badrummet. I hallen vill vi ha 30*60. 


Detta är Golvabia Antracit. Denna heter också Antracit men annat märke på Kakeldax. Denna heter Cemento Antracit. 

Till köket känns valet enklare. Vi vill kakla 50 Cm av väggen innan tapeten tar vid. Det blir exakt två rader av vitt, blankt kakel i måttet 25*50. Finns en massa fina men favoriten är nog trots allt Höganäs. 

Till Badrummen blir det liknande som i köket men i måttet 20*50. Men ska det vara matt eller blankt?? Vilket är lättast att hålla fräscht? 

Det viktigaste är nästan fogen. E är besatt! Den ska vara minimal o då måste kaklet vara laserskuret. Efter semestern så är det vi som måste ge oss ut o kika mera! 

2 kommentarer:

  1. Nu har jag kommenterat detta inlägg tre gånger haha... Men jag gillar den klinkers med röda inslag ;-). Vi har blankt kakel i vårt hus nu och trivs med det men jag tror att kalkavlagringar syns väl. Men vi kommer välja det igen. Jag såg ett tips att ta jag tror det var bilvax?!? för att lättare kunna rengöra kaklet.

    SvaraRadera
  2. Tappert att du inte ger upp! Blankt är så fräscht det blir att putsa på.

    Det här m klinkers är marigt. Hittade nyss Konradsons, serie Start, som är puderfärgat m vackra mönster. Lite mer odaterat kanske o lite mer diskret än det röda. Tur att det är gott om tid än så länge.

    SvaraRadera