Kaptensgården

Kaptensgården

torsdag 30 juli 2015

Övervåning m tillval

Undervåningen har stora luftiga ytor. Men på övervåningen blir det mer vinklar o vrår. 

För oss har det hela tiden varit viktigt med fyra sovrum på övervåningen samt ett gästrum/kontor på entréplan. Kaptensgården har det i standardutförande. 


I orginalritningen finns inga klädkammare till de två mindre rummen utan istället ett ytterligare badrum. Det kändes för oss överflödigt o istället ändrade vi så våra pojkar får varsin skaplig klädkammare. Samtliga klädkammare har vädringsfönster. 

Badrum 
Tanken enligt arkitekten är att det stora badrummet skulle tillhöra det master- sovrummet men vi har satt igen alla tänkta dörrar o öppnat upp från hallen istället. Har även valt att lägga till ett fönster vid badkaret. Det finns även ett takfönster.

Det blir inget modernt hörnbadkar utan vi köper själva ett ovalt badkar som får stå direkt på golvet under fönstret. Nåt åt det här hållet! 
Hafas badkar Orginal 160 är gjort av Gjutmarmor. 

Dessa finns fr både Bathlife o Westerbergs för ungefär samma prislapp. 

Detta är likaså från Bathlife i sanitetsakryl. 

 
Beställt Vedums dubbelhandfat från serien Tidy men med spegel.

Tänker att vi i framtiden behöver mer förvaring i badrummet, därför är en vägg orörd för eventuella skåp eller bänkar. 

Blandare Fonte m kort pip till samtliga handfat i huset. 

Vilket Klinkers är den eviga frågan.. Vill gärna ha samma i hall, tvättstuga o badrummet (uppe). Dock ställer detta m storleken till det då större mått försvårar fallet vid duschhörnan. Vi vill helst ha 30*60 alt 60*60. Men med tips från annan nybyggare ska vi försöka få till kuvertskärning och om inte det går blir det mindre storlek just vid duschen o då säkerligen även i tvättstugan. 

Fortsättning övervåning 
Väggen mellan allrum o lilla/minsta sovrummet är bärande men då vi tror att vi eventuellt nån gång kommer vilja öppna upp mellan dessa rum ändrade Eksjöhus planen för bärighet m bjälkar redan nu. 

Ovannämnda sovrum är vår back up vad det gäller klädförvaringen. Det kanske får bli klädkammare till att börja med. 

Alla garderober är bortvalda, fixar inredning till klädkamrarna istället. 

Vi har valt rumba Natur Ekparkett, ett standardval som vi haft i en tidigare bostadsrätt. Lackat men med lite ruff yta. 


Vårt sovrum m tillhörande klädkammare är väl tilltaget. Känns skönt att kunna ha skrivbord eller nån form av arbetsyta där vi kan få vara lite ifred. 

Det var lite ditten o datten om övervåningen. Kan visualisera hela undervåningen men övervåningen är svårare än så länge. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar