Kaptensgården

Kaptensgården

torsdag 25 februari 2016

Placering på tomten.

Det är alltid svårt att på en ritning känna hur det kommer se ut och upplevas när huset är på plats. Vi gjorde två ändringar efter vår första utmätning, mycket på grund att vi inte vill ha huset i linje rakt mot tomtgränsen, plus att vår tomt absolut inte är fyrkantig. Vi valde att följa vägens vinkel och inte titta så mycket på tomtgränsen. 

Ända till idag har vi känt en smula oro över huset placering. -hur ska det se ut när det är här... 

Nu efter otaliga turer kring huset vid olika tider på dygnet och vid olika väderlek kan vi konstatera att vi känner oss mycket nöjda. 

Sydsidan kl 11.15 solen lyser mitt på fasaden. Kommer bli en härlig plats att vara på. Huset skyddar för vinden från norr som blåser in från havet. 


Utsikt från balkongen i norr, entrésida. Höjdskillnaden från vägen till entréplan är:  1,7 meter. Balkongen ligger ca 3 m högre upp. Känsla här uppe är riktigt luftigt. Morgonsol kl 07.45 in genom dörrarna till vardagsrummet.


2 kommentarer:

  1. Låter som vår "oro" vi haft sedan huset kom på plats. Alltid svårt att veta precis hur det blir. Vi hade dessutom inte några vidare valmöjligheter till placering utav huset pga tomtens placering. Men det visade sig som tur är bli riktigt bra ändå. Phhuuu...
    Ert hus är så fint! Jag brukar inte lockas av hus som byggs i äldre stil. Men Kaptensgården hade jag inte tackat nej till! Jättefint!

    SvaraRadera
  2. Njut av det fina - alla planer börjar synas på plats! Härligt att se!

    SvaraRadera