Kaptensgården

Kaptensgården

tisdag 2 februari 2016

Plattsättare & badrum

Två veckor kvar till husleverans o vi försöker skotta undan det vi kan medan vi väntar..

Vi har etablerat en första kontakt med plattsättaren, fick en positiv känsla. Vi behövde få in prisuppgifter för extraarbeten som är utöver standard, dvs det som kan kosta extra. Plattsättaren gav oss raka besked, det blir endast extratillägg för nischerna i dusch o vid badkar, för kakelsättning i halvförband i lilla badrummet samt plattsättning av större klinkers i våtrum. Inget extra för halvförband i kök, för stora plattor i entré och groventré. Inte heller något för sättning av fondvägg. Positivt med andra ord! 

Nu saknar vi endast elektrikerns kostnader men det får vi ta på plats. 

Efter det här samtalet fattade vi de sista besluten kring lilla badrummet. 

Vitt kakel i halvförband, 10*20.

Nordic Stone 30*60 på golvet och mosaik i dusch av samma sort.  Blir även Nordic Stone i entré, groventré, tvättstuga o stora badrummet. Under badkar och i tvättstuga gör han kuvertskärning för rätt fall. 

Badrumsmöbel från Ikea exklusive skiva o handfat. 

Jolle från Svedbergs. 

Vägghängd blandare från Tapwell, liknande den på bild.


Bänkskiva i kalksten, går fint ihop med golvet. 

Grå spegel från Hays. 

Lampa till höger om spegeln från House Doctor. Efter flitigt läsande om höjder o zoner borde det funka. Får stämma av med elektrikern också. 

Piff från FermlivingLiving

Handdukshängare från FermlivingLiving. 

Dusch o handukstork är ordnat sedan tidigare. 

I dagarna ska vi lägga beställningar så vi inte står utan när det väl blir dags. 

I helgen som gick hade vi fininspektion av en tidigare ägarinna av tomten, gammelfarmor, snart 95 år. Tomten köptes till familjen 1962. 

Måtte nu de sista två veckorna rassla iväg i rasande fart..! 

7 kommentarer:

 1. Nu är vi nära ��. Jipppiiii! Men skönt att vara lite förberedd på det som skall komma! Det är bara det vita kaklet i badrummen vi inte bestämt än.

  SvaraRadera
 2. Det ser ut att bli fina val:) Jag tror de två veckorna kommer att gå snabbt för er!

  SvaraRadera
 3. Så pigg vill jag också se ut när och om jag blir 95. Vilken härlig känsla det måste vara för henne att se sitt barnbarn med familj bebygga tomten med ett så vackert hus.

  SvaraRadera
 4. Så pigg vill jag också se ut när och om jag blir 95. Vilken härlig känsla det måste vara för henne att se sitt barnbarn med familj bebygga tomten med ett så vackert hus.

  SvaraRadera
 5. Vi bygger också hus och väljer nu kakel och klinkers till våra badrum. Svåra beslut, men roliga. Hur mycket i tillägg blir det för er med sättning av halvförband i lilla badrummet? Vi vill också gärna ha det. Tycker det är så fint, men det skulle kosta oss nästan 600 kr extra per kvm att lägga! Undrar därför om det är liknande summor för er?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda, vi betalar 125 kr/kvm för halvförband 10*20 i badrum, i köket inget extra. Att sätta stora klinkers 30*60 kostar oss 1250kr/badrum, inget extra för entré o hall. 600kr/kvm låter dyrt tycker jag. Vilken husleverantör har ni? /sandra

   Radera