Kaptensgården

Kaptensgården

onsdag 16 mars 2016

Detaljplanering & möten

Veckan som gått har huset stått still.. Eller plattan torkar o fläktar står och går. Byggarna avslutar ett hus i Saltsjöbaden och vi får tappert vänta. Riktigt enerverande att gå förbi bygget och ingenting händer. Men vi har hängt vid huset i helgen i sviterna efter vattkoppor och magsjuka. Mysigt att boa in oss. 

Till kommande vecka upptas arbetet,  främst inomhus. 

På tisdag har vi arbetsplatsbesök med KA, byggledaren och vår trevliga byggnadsinspektör från kommunen. Ska bli spännande. Vi ska även på möte med banken, känns än mer angeläget nu när amorteringskravet kommer träda i kraft 1 juli. Vid köp av nyproduktion kommer det fortfarande vara amorteringsfritt men vad gäller vid nybyggnation? Borde vara likadant med tanke på den bostadsbrist som råder i Sverige, främst runt i kring storstäderna. 

I slutet av veckan, torsdag, ska vi ha planeringsmöte med byggledaren. Gå igenom nischer, inbygda bokhyllor (2-3st) pärlspont i entré,  platsbygd hallmöbel, sekelskiftessocklar, på entréplan, socklar till köket, förstärkning av väggar för tv mm. Känns bra att gå igenom det nu innan arbetet börjar på allvar. Vi skissar o letar inspirationsbilder som vi kan ta med oss. 

Insirationsbild instakonto Emeliesvackra. Exakt så här kommer vår hallmöbel se ut, likväl pärlspontspanelen men vi ska ha grått på väggen. 

Bild lånad från instakonto: villamansson. Sekelskiftes sockel, 30 cm. Det blir grått på väggarna i entré, groventré, vardagsrum. 

I nästa vecka ska vi etablera kontakt med målaren som tills nu varit på semeste. Känns som vi har en del att prata om.

Vissa beställningar är lagda; 

Mässinghandtag med skinn 

Mässingknopp till köket

Dörrhandtag likaså i mässing


7 kommentarer:

  1. Ja, jag undrar hur amorteringskravet kommer påverka priserna. Vi har ju inte sålt vår nuvarande lägenhet ännu … Spännande möten ni har framöver :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte det kommer påverka priserna i nån större utsträckning i storstäderna till en början. Men det kan nog bli en köphets o upptrissad marknad innan det går i lås, så vart det i somras o höstas då det var på gång sist.. Då passade vi på. När tänker ni sälja? Skönt om man slipper flytta till ett mellan boende.

      Radera
  2. Vad jag hört gäller undantaget för amortering alla nya bostäder dvs även för oss husbyggare. Banken kommer säkert vilja ha amortering i allafall vilket är sunt. Vi kommer försöka få låg/ingen amortering första året för att istället lägga pengarna på tex trädgård osv. Får se hur det går :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hoppas det är så. Vill amortera minimalt första året, likt er. Känns som det kommer bli en massa extrautgifter första året.

      Radera
    2. Hur gick det på bankmötet? Vad sa dom om amorteringskravet?

      Radera
    3. God morgon, vi berörs inte av amorteringskravet pga av tidsramen men framförallt pga av vår belåningsgrad. Vi har möjlighet till 5 år amorteringsfritt om vi vill. Tror 2 år räcker så vi har möjlighet att lägga pengar på fix o trix i trädgården bla. Känns bra!

      Radera
    4. Skönt att få bestämma själv :-)

      Radera