Kaptensgården

Kaptensgården

tisdag 8 mars 2016

Småinköp, budget o div

Under den gångna veckan när bygget stått still har vi bla hunnit till Ikea o inhandlat badrumsmöbel, beställt handfat- Svedbergs jolle och sista mässingkranen till köket. Nu ska vi så småningom bygga ihop möbeln, måtta ut och senare beställa kalkstensskivan från leverantör. 

Sen har vi hittat lampan jag letat efter!
Det får bli två, en till den kaklade kökshörnan där kaffebryggaren ska stå. Men viktigast av allt, en lampa ska sitta till höger om badrumsspegeln. Som jag letat! 

Lampan är klassad för våtrum. 

Vi har också gjort vissa revideringar (igen) när det kommer till tapeter. Men denna vecka lutar det åt dessa 😜


Fyrklövern från svenskt tenn i trapp o allrum uppe. De andra två till barnens rum (Paperboy & FärgoForm). Men innan vi är i hamn finns viss risk för mer velande..

Har hittat en variant av sockel som jag tycker om. 

Vi får väl se hur det blir med det.

Utöver inköp och pyssel har vi följt upp budgeten o kostnadsberäkningen, vi håller den skapligt så här långt. Vi har avsatt belopp på varje liten enskild punkt och summa sumarum känns det riktigt bra. Skulle tro att EL är den post i budgeten som kommer spricka rejält. 

Tack vare att vi sålde vårt förra hus rätt tidigt i processen (så var inte tanken från början) så har vi än så länge bara påbörjat byggnadskreditivet. Men nu haglar det in fakturor o det lär ju bara fortsätta.. 

2 kommentarer:

  1. Vi kör på samma lampa den Lampe Gras. Tog tid innan vi hittade den också, men så snygg den är! Enkel, tidlös men med detaljer som gör hela lampan! /vinkelhuset

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen perfekt! Var ska ni ha er? Så glad att den fungerar i badrum. Tycker Förövrigt är inte att utbudet på badrumsbelysning så kul.

      Radera