Kaptensgården

Kaptensgården

måndag 21 mars 2016

EL & Elfa

Äntligen är hanterverkarna tillbaka.
I morgon är det KA-möte, på torsdag är det både möte med snickaren och med elektrikern.

Vi försöker planera el och kontakter där vi tror att de ska vara. Måste i samband med detta ge en eloge till EKSJÖHUS för verkligen väl tilltaget antal eluttag och strömbrytare. Vi har lagt till ca 50 000 i budgeten för tillval i samband med el och nästa vecka får vi se om det räcker. Då får vi tillbaka offerten från elektrikern

Enligt el-specifikationen ingår det fem stycken LED lampor från Fagerhult, dessa är inritade i tvättstuga och lilla WC samt WC på över plan. Kul tänkte vi, där kommer det blir spottar med lamporna kan vi ju flytta till barnens klädkamrar.

Hittade också info om att det ingår trådlös ringklocka till entrén - en trevlig överraskning då det i övrigt mest går ut pengar. Mer om oplanerade kostnader i ett kommande inlägg.

Hittade också ett roligt planeringsverktyg på Elfa´s hemsida elfa.se På några sekunder har man ett färdigt förslag på en vägg i Walk-in och lika enkelt ett pris..

En del ändringar blir det men mest tillägg.
 
LED lampor från Fagerhult



 


2 m vägg med förvaring nr 1  
2 m vägg med förvaring nr 2

5 kommentarer:

  1. Vi kör samma kvällsnöje med elritningen. Blir kul att se om elektrikern har några idéer :-)

    SvaraRadera
  2. Nyfiken, hur många eluttag och strömbytare ingår med Eksjöhus? Räknat per rum eller totalt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj kan summera ikväll.. Men 4 eluttag/per rum. Fler i köket.

      Strömbrytarna måste jag kolla upp, tror att det ingår 2 /rum.

      Radera
  3. Hej, funderade ni något på smartel t ex knx? I vilken vecka träffade ni elektriken första gången? Var det innan ni fick elritningarna eller efter?

    Vi bygger ett mellangården och funderar på att byta ut elfirman då de inte har smartel behörighet. Men för att göra det så behöver vi få in offerter på elarbeterna innan vi skriver enterprenadskontraktet. hur mycket kostar era elarbeten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jonas,
      Vi fick elritningarna ganska omgående (vi bad om dem) och hade vårt första elmöte ca 6 v efter husleverans. Vi valde inte smartel.
      Vad som ingick i entreprenaden minns jag inte sedan valde vi till en hel massa tillval o extra kabel för olika andra hus på tomten. Den summan känns kanske irrelevant för sammanhanget så hör med Eksjöhus vad elentrepenaden motsvarar i en summa. /sandra

      Radera