Kaptensgården

Kaptensgården

tisdag 7 juni 2016

Kontrollbesiktning ✔️

Imorse kl 08 drog kontrollbesiktningen igång. Ca tre timmar senare var vi klara. Lite småpyssel för snickarna och målaren att åtgärda men inget märkvärdigt. 

Eksjöhus måste se över konstruktionen av balkongräcket då det inte känns stadigt. Ingen risk att det ger med sig men det känns instabilt o väl rörligt. 

Tapwell kranarna EVO 180 resp 184 som vi köpt på rekommendation av Vedum går inte att sidospärra.. Dvs de går inte att ställa radien på kranen, hm. Vi fick byta till just de här sorterna för att få just den funktionen. Se tidigare inlägg. Nu ligger bollen hos Vedum. 

Huset är i vilket fall helt underbart. Så fint o vi känner oss så otroligt nöjda med vårt bygge o alla tillval. Kändes också som vår säljare från Eksjöhus tyckte om det han såg! Vi är först ut med Kaptensgården så det här husbygget har nog varit spännande för många på flera sätt. Men bäst är utan tvekan är ändå vår snickare från M-bygg. Förstår inte hur vi ska klara oss..

Vi har också fått hjälp av Duro samt Färg o form med nya molntapeter till lillebrors rum. Efter deras analys fann de inga fel på tapeten men är ändå schyssta nog att hjälpa oss på rätt köl. Arbetskostnaden får vi väl ta med i den totala konkursen 😜. 

Nu andas vi ut o inväntar slutsamtådet med kommun o KA nästa tisdag. Nya relationsritningar ska inlämnas från vår o Eksjöhus sida annars ska det inte vara nåt speciellt. 

Bjuder på lite bilder..
Micron är antik o vi är speciellt nöjda med den 😳6 kommentarer:

 1. Grattis till avklarad kontrollbesiktning! Snygg lampa i köket samt att jag älskar er hallförvaring. Även våra kranar i köket saknar sidospärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lina, det känns så skönt! Lampan är en dröm men bäst är hallförvaringen, så glad att snickarn kunde tyda min kladd.. Gällande kranarna, fick ni nån anmärkning på besiktningen då?

   Radera
  2. Nej vi fick ingen anmärkning på kranarna då det var ett eget val och kranar vi köpt in själva och inte via husleverantören. Vi fick enbart en kommentar om det men inget som noterades i deras protokoll som en anmärkning gentemot husleverantören.

   Radera
  3. Ok, då förstår jag! Vår besiktningsman noterade det, trots att vi precis som ni köpt egna. Återstår att se hur det blir med den Saken. Komiskt nog rekommenderade Vedum oss att byta just till dessa eftersom de skulle gå att justera.

   Radera
  4. Hej!
   Vi kommer att ha samma blandare som er i köket, och efter att ha läst ert blogginlägg så skrev jag till Tapwell för att kolla läget. Och jag fick ett snabbt svar med att de kommer skicka mig ett extra-tillbehör för att den ska kunna sidospärras. Så kontakta bara Tapwell så skickar de detta till er utan problem :)

   Radera
  5. Tack Rosentrysju! Nu har vi gjort som du o spärrarna är skickade till oss. Puh! Kranarna är ju så fina så bara tanken att byta kändes fel..

   Radera