Kaptensgården

Kaptensgården

måndag 20 juni 2016

Tapethaveri

Nu så imorgon är det en vecka kvar till slutbesiktning.. Att bygga hus är en enda lång nedräkning eller flera. Först väntan på bygglovet, avropet, Markentrepenören, grunden, husleverans o nu inflyttning. Så less på alla nedräkningar, måtte veckan gå fort. Risken finns, en massa jobb för oss båda, snuviga barn, avtackningar, midsommarfirande o allmän rusch.

Nu är huset helt klart, Tapetfarsen är nämligen äntligen över! Som vi skivit tidigare blev uppsättningen av Färg o forms molntapet mindre bra i lillebrors rum. Fläckig o flammig. Douro tog tapeten på analys men kunde konstatera att inget var fel på den. Målaren avsåg sig gjort rätt men gav oss ett skapligt bra pris på att sätta om den medan Färg i form generöst sponsrade oss med 10 nya rullar. Hoppfullt, men icke. 
Imorse 06:30 ringer målaren o meddelar att första väggen de satte i fredags,efter konstens alla regler, reagerade mer eller mindre likadant som första gången. Fläktar har stått på under helgen, fönster öppna dvs god ventilation. Så fort upp till huset för att fatta ett beslut om de skulle fortsätta eller lägga ner. Det blev det sistnämnda.,

För att hinna till inflytt o slutbesiktningen bestämde vi att alla väggar skulle målas vita. Besvikna som få åkte vi hem o kom snabbt fram till att det här dög inte. 

Att börja leta tapet som dessutom måste finnas i lager kändes omöjligt (om vi inte valde bygg7an förstås). Så E kastade sig i bilen o for in till Sthlm o svenskt tenn,  köpte den grå elefanttapeten av Estrid Ericsson. Tapeten levererades till huset kl 11 och vid 16-tiden var rummet klart. Två vita väggar o två tapetserade. Världens bästa målare/tapetserare o världens bästa lag är jag o E. Det Kommer bli en bra helhet, inte lika rart som molnen men den kommer hålla längre med tanke på att åren går fort och även små söta 3-åringar blir poppiga pojkar. 

Så nu är huset låst eftersom allt är klart o vi har startat nedräkningen i stugan.. 7 dagar! Nu blommar dessutom Ölandstoken, det trodde vi inte (men hoppades) när vi planterade ner fem pinnbuskar som varit styvmoderligt behandlade de sista åren o jordslagna sedan november, Lycka! 2 kommentarer:

  1. Vad jobbigt med tapeten men vad fint det blev till sist! Även vi var ett tag inne på den grå elefanttapeten till vår 3 årings rum:) Älskar den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jo det blev riktigt bra tillsist. Vi var också inne på elefanttapeten tidigare till storebror så den dök upp fort i tanken. Ska så bli mysigt att få göra i ordning barnens rum snart! Trivs ni bra i ert fina hus?

      Radera