Kaptensgården

Kaptensgården

torsdag 16 juni 2016

Snart i hamn


Lite saker händer fortfarande i huset och vi kämpar på med det vi kan. Och väntar... 


De små spärrskruvarna från Tapwell har anlänt och de gör att vi kan spärra våra två blandare i köket så att utkastaren inte går att vrida med än 120 grader. Konstigt att de inte skickas med i originalförpackningen.


I dag fick vi den permanenta elen inkopplad. En lite extra påminnelse till er som bygger nytt hus, beställ elen i god tid! Vår byggel tog 1 månad att få ochden  permanenta elen har tagit 4 månader att få installerad från det att vår elektriker skickade in ansökan. Till byggkalkylen kan man ta med sig att byggelen kostar ca 4000 att installera. På det tillkommer ca 4000 i hyra av elskåp för byggelen(??) Sen kostade den permanenta elanslutningen nästan 30 000 i vår kommun. Ingenting är billigt på skäret. 



De förstärkningsjärn som Eksjöhus skulle skicka upp har inte setts till ännu. De kommer säkert nästa veckan och vår snickare ser till att de kommer på plats direkt. Balkongräcket svajar en del vilket är en konstruktionsmiss och inte snickarens fel.  Eksjöhus tar detta på bästa sätt och återkopplingen har vartit snabb. 


Vår efterlängtade spishäll är också på plats. Den har varit restad från Miele ett tag. Nu kan elektrikern slutföra sitt jobb och koppla in den plus lampan i köket och den sista armaturen utomhus på balkongen. 

Styrningen av belysningen i carporten funkar klockrent. Man blir så glad när bilen rullar in och lamporna tänds. 


Har också hunnit provsitta vårt badkar

Och målaren är på gång med omtapetseringen av lille K's rum.

Snart bara en vecka kvar till inflytt... 




5 kommentarer:

  1. Dessa äggformade badkaren är så underbara att bada i. Lite som att ligga omsluten i en kokong, om ni förstår vad jag menar. Så härligt.

    Denna midsommar blir nog en av era bästa. Tänk vilken skillnad på den trånga bostaden som ni bor i nu. Lycka till med inflyttningen.

    SvaraRadera
  2. Dessa äggformade badkaren är så underbara att bada i. Lite som att ligga omsluten i en kokong, om ni förstår vad jag menar. Så härligt.

    Denna midsommar blir nog en av era bästa. Tänk vilken skillnad på den trånga bostaden som ni bor i nu. Lycka till med inflyttningen.

    SvaraRadera
  3. Vart fick ni tag i skruvarna till kranen?

    SvaraRadera
  4. Vart fick ni tag i skruvarna till kranen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kontaktade Tapwell som skickade dem direkt.

      Radera