Kaptensgården

Kaptensgården

fredag 15 april 2016

Marmor, målning & fuktmätning

Det rasslar på i ett galet tempo både inne och ute! 

Målarna har börjat spackla inomhus, fy vilket hårt jobb. Vi har beställt alla tapeter av en målarkompis i norr,  levererans om 1,5 vecka.  Utvändigt har det målat en vägg av fasaden så vi får känna på färgen över helgen. Den är fantastisk, helt rätt, jag är så så nöjd! Den skiftar väldigt beroende på ljuset, grått med lite grönt i. 

Demidekk Skodde ur Jotuns färgkarta. 

Andra leveransen kom idag, golv, hallgarderob, innerdörrar, trösklar, marmorskivor mm. 
Carreramarmor till fönsterbrädor, beställda i maxdjup


Här är Ekplankorna som vi bytte upp oss till när vår parkett utgick ur Tarketts sortiment. Finns en mening med allt som sker, vi skulle ha plank helt enkelt, hade bara inte reflekterat tillräckligt. Nu är vi glada att vi behövde tänka om! Vi har inte fallit för trenden med vitt pigment som ni ser, det här blir bra hemma hos oss. 

Det har gått 10 veckor sedan plattan gjöts. Dagens fuktmätning visar att vi ligger på 85 %. Detta innebär att på onsdag påbörjas golvläggningen, främst i köket eftersom köksleveransen kommer nästa fredag.

Eftersom vi känt oss lite osäkra gällande hur golvet ska ligga, främst på övervåningen, har vi slängt ut frågan till allt o alla. Skönt med input från flera oberoende parter. Nu är det bestämt. 



Vår kökshyllor från House Doctor har också dykt upp efter lång väntan.

Helgen är välplanerad, imorgon ska vi till Superfronts stenlager och välja ut kalkstensskiva till badrummet. På söndag blir det till att forsla iväg ca 25 säckar ris o en massa gammal plåt till tippen. 

Det rör på sig och det ger oss energi! 



4 kommentarer:

  1. Va fina val ni gjort. Fint med golven, kommer hålla över tid! /vinkelhuset

    SvaraRadera
  2. Vilket fint hus ni bygger! :)
    Vi håller på och bygger ett Mellangården från Eksjöhus och ska vara klart för inflytt till september. Tänkte höra lite vad ni har fått lägga till för extra arbeten - såsom tapetsering och fasadmålning.
    Du får gärna maila mig på henrik.allberg@gmail.com
    Hälsningar
    Henrik

    SvaraRadera