Kaptensgården

Kaptensgården

fredag 1 april 2016

Status på huset

I veckan har det hänt mycket. Vi har innerväggar, känns fantastiskt! Det ser ut som vi tänkt oss. 

Rörmokare o elektriker har besökt huset idag för att på måndag påbörja sitt arbete hos oss. Det tar drygt en vecka för dem så snickarna träffar vi först vid nästa leverans från Eksjöhus om 1,5 vecka. 

På kaptensgårdens orginalritning finns det två badrum på övervåningen. Vi valde bort det ena o ersatte utrymmet med två klädkamrar om 3 kvm vardera istället. Det här innebär att vi kommer slippa fristående garderober i samtliga sovrum. Bra beslut! 

I Master bedroom har snickaren förberett för den inbyggda hyllan. Fantastiskt rum vi får, 19 kvm med tillhörande stor klädkammare o balkong. 

Sovrum fr allrummet sett


I badrummet ska det in ett takfönster så småningom. Det lilla fönstret ska bytas ut mot ett nytt med klarglas. Vårt misstag att inte notera att det var fel på beställningen. 
Tanken från början var att badkaret skulle stå framför fönstret. Men fönstret sitter för lågt. Placeringen blir istället mot den andra väggen. 

Det här kortet är taget fr köket. Under fönstret till höger blir det sittbänk o bredvid en vitrin del. Den lilla glasverandan blir matplats om 14 kvm den går sedan ihop med vardagsrum i vinkel. Det blir luftigt men avdelat, precis som vi önskade. 

Ett av barnens rum. Blir trevligt med ett liten utkikspost i barnhöjd. 

Nästa vecka startar med morgonmöte med rörmokaren. Vi ska ha frihängande vattenkran i lilla badrummet bla som måste diskuteras. På tisdag har vi kompletteringsmöte m elektrikern. 

I helgen hoppas vi på sol så vi kan kratta klart o åka på tippen med gammalt bråte från förrådet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar