Kaptensgården

Kaptensgården

torsdag 21 april 2016

Vi har ett kök!

Imorse när vi kom till huset var större delen av köket på plats. Obeskrivlig känsla! Roslagsvatten hade redan ordnat med vattnet. 


Här ska vitrindelen upp på bänken. 

Inga överskåp, endast kakel 10*20 i halvförband ovanför bänk. 

Längst till höger i köksön ska vinkylen få plats. 

Kyl och frys kommer senare, placeras längst till höger i bild. Det blir kakel ovanför. 

Vitrindel med bänkskiva. Ovanför sittbänk blir det Vårklockor på väggen från Svenskt Tenn. 

Diskhon är snyggt placerad i bänkskivan 

Dålig bild men här blir det trivsamt att diska..

Från hallen sett.

Det är groventrén vi ser längst bort.

Just ja, Plankgolvet i ek, så rätt. Tur att vi bytte ut parketten i sista stund. 

Mötet med målaren gick bra. Kloka råd o tesen stämmer. Grått m gult i tonar ner vitt m gult i, lyfter istället fram det vita. Allt bestämt o klart. Inväntar lite priser. Snickerierna Sthlms vit; S 0502y, grått S 1502y. Hoppas på harmoni! 

Tur hade vi när plattsättaren kom förbi i samma veva som vi var på plats! Pratade plattsättning o vi får nöja oss med tredjedels -förband av klinkersgolvet då plattan är lite konkav. Nu är allt bestämt gällande kakel o klinkers, plattsättaren beställer i nästa vecka. Inväntar pris här också.

Takfönstret kom på plats i stora badrummet när vi var där. Kommer bli så effektfullt! 

Ska byta ut lilla fönstret till ett likadant men med klarglas. 

Tog oss iväg och beställde skiva till badrumsmöbeln, vi bytte ut kalkstenen just som bänkskiva då det kändes för beige. Vit Carreramarmor är nu betald och iväg för håltagning.

Klinkers och marmorskiva. 

Alla dessa framsteg fyller oss med energi samtidigt som vi börjar bli lite otåliga! 


3 kommentarer:

 1. Älskar ert kök! Vi är i planerna att bygga ett kaptensgården och vill gärna göra ett liknande kök som er för att få mer bänkyta. Undrar lite hur mycket ert kök gick på extra i alla tillvalen, om ni vill avslöja det förstås :)

  SvaraRadera
 2. Älskar ert kök! Vi är i planerna att bygga ett kaptensgården och vill gärna göra ett liknande kök som er för att få mer bänkyta. Undrar lite hur mycket ert kök gick på extra i alla tillvalen, om ni vill avslöja det förstås :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi blev hiskligt nöjda 👏. Kul att ni planerar bygga en kaptensgård, bra val! Var någonstans? Om du skriver din email adress så kan jag höra av mig där ang kostnader el om Du skriver på instagrams meddelande-funktion. Vi har samma namn där.
   Med vänlig hälsning, sandra

   Radera