Kaptensgården

Kaptensgården

tisdag 18 augusti 2015

Bygglov & slutlig beställning

Idag kom handlingarna för slutbeställningen. Dock stämde de inte riktigt vilket blev en besvikelse. Vi har mailat säljaren efter att vi lusläst alla handlingar. Vi får helt enkelt invänta en  revidering under morgondagen så vi sedan kan returnera efter underskrift. 

Kompletteringarna som Eksjöhus skulle göra gällande bygglovsansökan till kommunen är färdiga. Ny carport nu med vidare takvinkel vilket innebär lägre takhöjd. Förrådet är bortplockat. Imorgon går vi över till grannen som ska skriva på att de godkänner att carporten placeras 2 meter fr granngräns. Förövrigt är det här med komplementsbyggnad krångligt tycker vi. I situationsplanen för Resarö måste tomterna vara minst 1500 m2 o husen  uppta max 160 m2 (bottenplattan). Två våningar är ok. Komplementsbyggnad såsom garage o förråd får maximalt uppgå till 80 m2, uppdelat på minst två huskroppar, varav den största får ha en yta av max 50 m2 o höjd 4 m. Därför fick vi plocka bort förrådet på carporten då det överskred max area. 

Nu vet vi också att vårt hönshus/förråd har en byggnadsarea av 18 m2 och är på tok för hög i taknock för att ändra status till Friggebod. Så allt detta innebär för oss att carport + hönshuset utgör 60 m2 vilket ger utrymme att längre fram bygga ytterligare ett förråd på 20 m2, dock behövs  bygglov.  Eller två små förråd om 10 m2 (vilket inte är aktuellt). Men vi kan ju alltid fixa upp en Friggebod utan lov!

Hönshuset är fr 1900-talets början. Lite färg o ny plåt så kommer det bli så fint bredvid det nya huset. 

Att bygga upp ett Attefallshus är inte att tänka på då vår tomt ligger inom området för särskilt kulturhistoriska värden enligt detaljplanen. Tänk vad vi får lära oss mycket.. 

3 kommentarer:

 1. Jamen visst lär man sig! Vi bor också i ett område där man inte får bygga Attefallshus, vilket jag kan tycka är både bra och dåligt. Jag tycker att husen skulle få byggas men inte på prickad mark. Å andra sidan är vår byggruta (dvs den yta som inte är prickad) väldigt liten så det är knappt vi får plats med en huvudbyggnad om 100 kvm bya, en komplementsbyggnad om 40 kvm bya och en friggebod om 15 kvm bya.

  SvaraRadera
 2. I am really impressed along with your writing skills and also with the format on your blog.
  Nyckelfärdig komplementbyggnad

  SvaraRadera
 3. It is really a very nice posting. I am greatly impressed after reading it. Thanks
  Nyckelfärdig komplementbyggnad

  SvaraRadera