Kaptensgården

Kaptensgården

onsdag 19 augusti 2015

Köket- vissa sena ändringar

Några ändringar i sista stund hos Vedum blev det i förra veckan. 

Fick besked från Vedum, som är köksleverantör till Eksjöhus, att de
blandare som vi valt till köket inte är godkända när man bygger nytt eftersom de inte har någon spärr, dvs. de kan snurra runt sin egen axel. Detta är ej ok vid besiktning och ur försäkringssynpunkt, då en icke spärrbar blandare kan leda till översvämning om den står riktad åt ”fel” håll och går på. Ja, Ni fattar. 

Pratade med vår säljare och han sa att detta ofta är ett problem när kunder väljer att köpa blandare själv. Blandaren vi hade valt var från Vedum (som Eksjöhus samarbetar med) så man kan tycka att de borde ha kolla på det.  

Men inget ont som inte för nått gott med sig! Vi fick då möjlighet att byta blandare och samtidigt passade vi på att rita in en inbyggd vinkyl, som vi har gått och tänkt på under sommaren. Det är svårt med vinkylar och dessutom dyrt. Men vi valde till slut en integrerbar modell med två temperaturzoner med rostfri dörr. Den är 40 cm bred vilket gör att den ser nätt ut. 

De nästa viktigaste för oss förutom storleken o antal flaskor den rymmer är vilken ljudnivå den har.  Vi vill inte ha en kyl med kompressor som ljudmässigt skulle kunna störa oss. Ljudvolymen på den modell vi valt ligger på max 40 DBL, vår nya kylar från Miele ligger på 39 DBL och eftersom vinkylen kommer vara inbyggd och i närheten av kyl- och frysskåp tror vi detta blir bra. 


Ny kran till diskho, EVO Tappvell 184 



Ny kran till köksö, EVO Tapwell 180. 


Ny vinkyl från Climadiff, Inbyggbar, rostfri - 28 flaskor (B: 37,5 x H: 86,5 x D:57 cm)

Vinkyl i köksö

/Egon 

3 kommentarer:

  1. Ok det hade jag ingen aning om. Hoppas vår kran blir godkänd! Shit alla dessa småregler..

    SvaraRadera
  2. Oj, började genast fundera på om vår kran var godkänd. Får nog åka till kranutställningen och kolla.

    SvaraRadera
  3. Ja det är värt att kolla en extra gång. Slutbesiktningen går inte igenom om kranen inte har en spärrbar funktion. Det lustiga är att den kran vi hade beställt var från samma leverantör EVO Tapwell 185. Kan tyckas alla alla kranar/blandare borde vara spärrbara.

    SvaraRadera