Kaptensgården

Kaptensgården

måndag 10 augusti 2015

Komplettering bygglovsansökan

Idag hörde vi av bygglovshandläggaren!! 
Både positiva o negativa nyheter..

Positivt är att huset kommer att godkännas utan några som helst frågetecken bara vi kompletterar med färgkoden!! Lätt som en plätt; 2803-G99Y Skodde 8025. 



Negativt är dock att vår komplementsbyggnad dvs carporten blir för stor (61 m2) men framförallt för hög. Suck. Tänka om, göra rätt. Den får Max vara 50 m2 totalt o 4 meter hög så vi blir tvungna att välja bort förrådet i bakkant o istället bygga ett fristående förråd. Taket måste få en mindre kraftig vinkel så funkar det. Rent ekonomiskt sparar vi nog en hel del här. 

Vårt hönshus/förråd ska mätas upp o är det mindre än 15 m2 samt under 3 m högt kan vi friskriva det från situationsplanen som en friggebod så kan vi istället tillgodoräkna oss dessa kvadrat meter senare. Tror dock att den är större. 

Enligt Eksjöhus får garage byggas EN meter från tomtgräns. Men enligt dagens besked är det fyra meter som gäller alternativt två meter med ett skriftligt granngodkännande. Det blir inte nåt problem då vi pratat om det tidigare i våras. 

Utöver det vill de även att Eksjöhus ritar ut Stenkistan, vattenledning, diken o slänter. 

E fick bra kontakt m handläggaren som tyckte att vi valt ett fint hus som skulle passa in bra på tomten! Han är duktig på sånna här samtal min E. 

Eksjöhus var med på noterna o tar tag i kompletteringarna medan vi jobbar på med valet av ny carport. Sen måste papperna in igen o då skulle det gå fort enligt handläggaren. Hoppas fortfarande på v 35 men det blir nog tajt. 

Slutbeställning av huset kommer ske inom två veckor enligt HK på Eksjöhus.

Just ja, ändra dörr o kulör efter avrop var inga problem-skrev om det i ett tidigare inlägg, nu är det ändrat!  

Det går framåt! 







5 kommentarer:

  1. Nästan där! Hoppas kompletteringarna går smidigt.

    SvaraRadera
  2. Ska ni ta en carport från Eksjöhus? Hoppas bygglovet löster sig snabbt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är tanken. Men nu byter vi till dubbelcarport utan förråd o mindre/lägre taklutning. Förråd bygger vi själva i vår. Ni valde att bygga själva pga Eksjöhus galna pris, var det inte så??

      Radera
    2. Stämmer, vi kommer gjuta grunden samtidigt som huset. Blir antagligen en byggsats från prefabgarage, mellby eller norrlandsgarage om vi inte får en bra offert från en lokal snickare.

      Radera