Kaptensgården

Kaptensgården

torsdag 27 augusti 2015

Installerade

Flytten är strax i hamn, pust! Dag ett vek 2-åringen ner sig i 40 graders feber, dag två vek 3-åringen ner sig i magsjuka. Men skam den som ger dig, vi har fullföljt planen o nu ligger sjuklingarna nerbäddade o sover sött i nya lilla huset. O vi.. är helt slut. 

Det känns väldigt litet det här, förstår inte hur det ska gå till när vinterskor o overaller ska torkas. Men det går säkert det med. 


Så från 140 m2 till 72 m2 så lär vi senare gå vilse i de nya 222m2. Men förhoppningsvis kommer det känns superskönt med utrymme efter stugtiden. 

Läser många bygga-nytt-hus-bloggar o konstaterar att det händer mycket just nu för samtliga. Så roligt- verkligen grattis!  Blir dock lite vemodig att vår kommun tar sån tid på sig med bygglovsansökan, skickade in det 19 juni. Det här med granngodkännande o sedan underrättelse till närliggande tomter hade vi inte räknat med.. Samtidigt läser vi om nån lyckansost som fick bygglovet godkänt på EN VECKA!! 

Förutom tiden som rinner iväg kostar det skjortan med bygglovsansökan vilket vi också förstår är helt olika beroende på kommun. Ibland känns det som ett straff att vilja bo kvar på ön. Men det är nog närheten till Stockholm som ligger oss i fatet. 

Nu ska vi sätta upp gardiner. 

Inflyttningsblomma från flyttkarln 


6 kommentarer:

  1. Livet är inte rättvist och det är fascinerande hur både handläggningstider och priser varierar från kommun till kommun. Men jag gissar att det handlar en del om hur många som vill bygga i en kommun. I en attraktiv kommun tar det tid och kostar en hel del. Självklart kan kostnaden och handläggningstiden variera p.g.a. andra orsaker också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det nog. Förstår att trycket är nog ganska högt emellan åt hos byggnadsnämnden i vår kommun men avgifterna borde inte skilja sig åt med flera tiotusen. Priset för vår ansökan är nånstans mellan 75-80 000 o hos våra vänner utanför Umeå betalar de runt 5000 kr.
      Jaja, huvudsaken är att det blir godkänt snart så vi får komma igång!

      Radera
  2. Vi skickade in bygglovsansökan 2 dagar innan er och ska enligt samtal med kommunen få bygglovet godkänt närmsta dagarna. Men det händer bara nått när jag ringer och frågar och luskar vad som händer, trist! Men vi hoppas dom håller sitt ord nu! Håller tummarna för er också! /vinkelhuset.blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller tummarna för er! Vi hoppas att ingen överklagar utskicket o att vi får vårt besked därefter.

      Radera
  3. Tänk att det ändå är så olika mellan kommunerna. Hoppas de arbetar på bra för den kostnaden ;-)
    Blir kontraster mellan era boenden...men ser lite mysigt ut i stugan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo men de gör de nog. De är iaf väldigt hjälpsamma o förklarar hela tiden varför o hur de behandlar vårt ärende. Tror de varit på tomten två gånger redan, mätt upp hönshuset o beräknat höjd mm för nya huset.
      Grattis igen till er slutliga husbeställning!

      Radera